Helyi közélet

2010.07.05. 10:30

Túl a harmincon a Kaláka Fesztivál

<p>Miskolc, Sajóvámos - Koncertekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel, gyerekprogramokkal, táncházakkal, népművészeti vásárral és sok más programmal várják az érdeklődőket a 31. Kaláka Fesztiválon.</p>

A rendezvénysorozatot július 9-e és 11-e között rendezik meg Miskolcon, a Diósgyőri várban és Sajóvámoson- mondta a Független Hírügynökségnek Rosta Katalin programigazgató.

Péntektől ismét megtelik zenével, tánccal, mulatsággal a Diósgyőri vár. Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválját 31. alkalommal rendezik meg az ország egyik legszebb műemlékében, hagyományosan július második hétvégéjén.

A három napos Kaláka fesztiválon évről évre a hazai és nemzetközi folk- és világzenét játszó zenekarok ismert előadói lépnek fel, idén többek között a Muzsikás, a Firkin, Ferenczi György és a Rackajam, a RotFront, a Régimese, az Occi-Cant és a Zef. Természetesen színpadra lép az összművészeti rendezvény névadója és házigazdája is, az idén 41 éves Kaláka együttes.

A koncerteken kívül lesznek kiállítások, filmvetítések, gyerekprogramok, táncházak, népművészeti vásár. Az idei program érdekessége, hogy egy főként Franciaországban élő népcsoport, az occitánok zenéje is bemutatkozik. A mediterrán dallamokat Michel Montanaro a Vents d Est (Keleti szél) nemzetközi zenekar vezetője és zenésztársai ismertetik meg a közönséggel.

A hagyományoknak megfelelően szombat délelőtt rendezik a Gyerekfesztivált, amelyen fellép a Kaláka és egy bábos-zenés-mesés produkciót is láthatnak az érdeklődők Écsi Gyöngyi előadásában.

A Gyerekfesztiválra idén a belépés díjtalan, de a szervezők arra kérik a közönséget, hogy hozzanak magukkal egy-egy játékot, plüssállatot, könyvet, sporteszközt, gyerekeknek szóló CD-t, DVD-t vagy más ajándékot. Ezeket Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke javaslatára az egyik árvíz sújtotta település, Felsőzsolca óvodáinak és iskoláinak juttatnak el a megyei Európa Ház és az önkormányzat segítségével.

Rendhagyó módon, ebben az évben nem csak Miskolcon és a várban, hanem Sajóvámoson is több program várja az érdeklődőket. A MÁV-START a Kaláka Fesztiválra utazók számára 33 százalékos kedvezményt biztosít.

Bővebb információ a www.kalakafesztival.hu internetes oldalon található.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában