Helyi közélet

2010.07.09. 18:20

Takarékos augusztus 20-i ünnepség - a megrongálódott önkormányzati épületek felújítására fordítják a pénzt

<p>Edelény - A májusi-júniusi árvizek által megrongált önkormányzati közintézmények, létesítmények felújítására fordítják azt a pénzt, amelyet a csökkentett költségvetésű augusztus 20-i ünnepségeken takarít meg a kormány. Edelényben például a megrongálódott Bódva-híd felújításához járul hozzá így az állam - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő és Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára péntek délután Edelényben.</p>

A helyi általános iskolában megtartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott: az augusztus 20-i ünnepségekre eredetileg 300 millió forintot költött volna a kormány. A tűzijáték lebonyolítását azonban egy szombathelyi vállalkozó 70 millió forintért vállalta, a többi programra pedig ugyanilyen összeget költenek. A fennmaradó mintegy 160 millió forintot az árvíz sújtotta önkormányzati épületek, létesítmények felújítására fordítják. Ezek között lesz majd a megrongálódott edelényi Bódva-híd, ahol jelenleg is forgalomkorlátozás van érvényben. Ezen kívül 500 gyermeket látnak vendégül az árvíz sújtotta területekről, ők állami költségen tekinthetik meg a tűzijátékot Budapesten.

A tájékoztatón a kormányszóvivő beszélt arról is, hogy különböző közmunkaprogramok indulnak, amelyekkel a romeltakarítást és az újjáépítést segítik majd. Elhangzott: a kormány 3 milliárd 130 millió forintot fordít az összedőlt házak újjáépítésére, a lakhatás feltételeinek megteremtésére.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában