Helyi közélet

2010.07.22. 14:04

Még nem érkezett megkeresés

<p>Miskolc - „Ha a beruházónak minden engedélye megvan, ki kell adni az építkezési engedélyt”</p>


Illés Zoltán államtitkár szombat esti felsőzsolcai lakossági fórumán jelezte, hogy új törvényjavaslatokat terjesztettek be. Az egyik javaslat az, hogy egy 2006-os kormányrendeletből töröljék azt a passzust, amely arról szól, hogy az önkormányzat saját hatáskörében, saját rendezési tervében kiadhat építési engedélyt ilyen létesítményekre. Mint kiderült, most vizsgálják a szakemberek annak jogi lehetőségét, hogy miképp lehetne lebontatni azokat az áruházakat, ingatlanokat, amelyek nagyvízi mederbe épültek. „Kezdeményezem az illetékes önkormányzatnál az építkezési és használatbavételi engedély visszavonását, a végső cél ezeknek a létesítmények lebontása, és nemcsak Felsőzsolcán, hanem mindenütt, ahol nagyvízi mederben építkeztek” – mondta az államtitkár.

A törvényt kell megváltoztatni

Kérdésünkre, hogy érkezett-e már ilyen kezdeményezés Veres László, a városi önkormányzat szóvivője elmondta: nem tud róla, hogy akár az önkormányzathoz vagy közvetlenül az építési osztályhoz érkezett volna ilyen megkeresés, de jelezte álláspontjuk az – amelyet Káli Sándor Miskolc polgármestere a felsőzsolcai fórumon elmondott – hogy, miután az önkormányzatot törvény kötelezi arra, hogy ha a beruházónak minden engedélye megvan, ki kell adni az építkezési engedélyt, tehát a törvényen kell változtatni.
 
 
- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában