Helyi közélet

2010.07.15. 13:37

A bérüket követelik a diósgyőri kohászok

<p>Miskolc - Tüntetést szerveztek a hoppon maradt kohászok, a városháza előtt szeretnék felolvasni petíciójukat.</p>

Korábban megírtuk: a Diósgyőri Öntöde Kft. körülbelül nyolcvan dolgozója több mint fél éve nem kapott fizetést. Már akkor több mint 30 jogerős fizetési meghagyást bocsátott ki a cég ellen a bíróság a dolgozók kérésére, és hárman munkaügyi pert kezdeményeztek. Megkerestük a cég vezetését kérdésünkkel – mikor fizetik ki a dolgozókat? –, ám erre Mezei Sándor ügyvezető igazgató érdemi választ nem adott, de kifejtette: „Diósgyőri Öntöde Kft. a dolgozói követelés jogalapját és összegszerűségét elismeri, azt nyilvántartja”. Mezei Sándor arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy újra szeretnék indítani a termelést, így „a társaság valamennyi dolgozóját foglalkoztatni kívánja, mindenkit meg kíván tartani”.

Ez nyilvánvalóan nem nyugtatta meg a fizetés nélkül hagyott dolgozókat, akik péntek délelőttre demonstrációt szerveztek a miskolci városháza elé.

A Diósgyőri Öntöde Kft. június 24. óta csődvédelem alatt áll, ez idő alatt a cég szeretne megállapodni hitelezőivel. Bár a csődeljárás miatt a vállalkozást fizetési haladék illeti meg, a munkabéreket ez idő alatt is fizetni kellene.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában