Helyi közélet

2010.06.21. 18:24

Melegvíz-hiány Miskolcon: hogyan oldják meg?

<p>Miskolc - Hétfőtől a MIHŐ Kft. karbantartás miatt melegvíz-korlátozást vezetett be Miskolc egyes részein.</p>

Elsőként az Avas városrészen és a belvárosi lakótelepeken élőknek kell nélkülözniük a meleg vizet. Ottjártunkkor Balsai Gabriella, kétgyermekes avasi lakos nyilatkozott az Észak-Magyarországnak. „A meleg víz hiánya fárasztóbbá teszi a mindennapjaimat. Gázon fogok vizet melegíteni, mivel ez sokkal olcsóbb megoldás, mint az ismerőseim által alkalmazott módszer, a mosógépből kiengedett meleg víz.”

A karbantartás várhatóan péntekig tart. Az ott élőktől tudakozódtunk, volt-e már arra példa, hogy a bejelentett időpont ellenére hamarabb lett meleg víz. Turi Ágnes családanya elmondta, pár évvel ezelőtt már csütörtökre helyre állt a rend. „Bízom benne, hogy most is hamar végeznek a szakemberek, mert ebben az esős időben ez mindenkinek rosszul jött".

Vannak, akik különféle "trükköket" vetnek be a tisztálkodásra. Semsei Balázs például elmegy a közeli edzőterembe, ahol a napi edzés után lezuhanyzik. „Nem ijedek meg a hideg víztől, de jobban szeretek egy meleg vizes zuhannyal felfrissülni.”- mondta.

A karbantartási munkálatok időpontjáról, körülményeiről más települések szolgáltatóinál is érdeklődtünk. Ózdon augusztusban tervezik az 5 napos meleg víz korlátozást. Sárospatakon pedig az elkövetkezendő időszakban nem is fognak karbantartást végezni. Kalóz Zoltán, a tiszaújvárosi TiszaSzolg 2004 Kft. főmérnöke lapunknak tett nyilatkozatában közölte, nem tervezik több naposra a korlátozást. „Ahol vezetékcsere lesz, ott csak néhány órára rendelünk el vízkorlátozást, de erről időben értesítjük majd a lakosokat."
ÉM-VE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában