Helyi közélet

2010.06.07. 22:33

Különleges segítség az árvízkárosultaknak

<p>Gyöngyös - Az észak-magyarországi régióban kialakult árvízi helyzet miatt segítséget és anyagi támogatást nyújt a Károly Róbert Főiskola a károsultaknak.</p>

40 gyermeknek biztosít teljes körű szállást, étkezést, programokat, utazást és pedagógusi felügyeletet 2 hétre a Károly Róbert Főiskola (a károk enyhítési időszakában). Már a mai naptól fogadja a rászorulókat a KRF szálláshelye, a gyöngyösi Hotel Opál. Az intézmény azoknak a családoknak nyújt segítséget, akik nem tudják hova elhelyezni a helyreállítási időszakban a gyermekeiket.

Különös támogatásban részesülnek az árvíz okozta károkban érintett leendő és jelenlegi hallgatók is.

A költségtérítéses képzésben tanuló hallgatók esetében a 2010/11 évi tandíjat vállalja át a főiskola, míg az állami finanszírozásban résztvevő diákokat a kollégiumi költségektől mentesíti az intézmény a következő tanévre vonatkozólag.

A KRF - hallgatóin kívül - az árvíz sújtotta térség többi lakójának is támogatást nyújt: június 9-én délig a főiskola ideiglenes gyűjtőpontján várják a segítő szándékú felajánlásokat. A szervezők elsősorban tartós élelmiszert és tisztító- és takarítószereket várnak, amelyeket a Főiskola és a Vöröskereszt önkéntes munkatársai juttatnak el a rászorulóknak. Az összeállítandó segélycsomagokban főként tartós tejre, konzervekre, ásványvízre, gyümölcslevekre, illetve szappanra, samponra és takarítószerekre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában