Helyi közélet

2010.05.11. 18:34

Oldás és újrakötés – vagy feljelentés

<p>Miskolc - A szakszervezeti elnök biztos abban, hogy a kft. szerződései nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy haldoklik a kórház.</p>

A Misek Kft. Felügyelő Bizottságának hétfői ülésén a Felügyelő Bizottság 30 napot adott – egyhangú döntéssel – dr. Kovács Zoltán ügyvezetőnek és a tulajdonos önkormányzatnak arra, hogy megteremtsék a jogi lehetőségét a kórház működését ellehetetlenítő szerződések megszüntetésének, illetve más feltételekkel való újrakötésének – tájékoztatta az EDDSZ városi kórházbeli munkahelyi szervezetének elnöke, dr. Török Pál. Hozzátette: a korábban is meglévő hátrányos szerződések felülvizsgálatára kétszer is adódott volna alkalom. Először az önkormányzati intézmény jogutód nélküli közhasznú kft.-vé válásakor, másodszor pedig az előző ügyvezető menesztését követően, dr. Kovács Zoltán ügyvezetővé való kinevezésekor. „A vezetőváltáskor javasoltuk is, de mégsem került rá sor.

Mint azt az FB-ülésen is jegyzőkönyvbe foglaltuk: ha nem tesznek eleget 30 napon belül a kérésünknek, a betegellátást biztosító 1600 ember képviseletében és érdekében ügyészségi feljelentést teszek – nyomatékosította elszántságát dr. Török Pál.

ÉM-SzK



Elhalasztották

Időközben érdeklődtünk a Közbeszerzési Döntőbizottságnál is, mi történt a Fővárosi Bíróság május 6-i tárgyalásán. amelyet a Goldmann & Siegel Kft. által benyújtott keresetek alapján tartott. (Ez az a cég, amelyet már a közbeszerzési eljárás kezdetén kizártak, minthogy „címzett ismeretlen” jelzéssel még a hiánypótlásra felszólító levél is visszaérkezett...) A kereset a DB a Misek Kft.Ajánlatkérő székhelyén és telephelyén parkgondozási, karbantartási, őrzés védelmi, fizető parkoló üzemeltetési és hulladékkezelési szolgáltatásoknak, valamint a kapcsolódó biztonságfejlesztési feladatok megvalósításának megrendelésére vonatkozó vállalkozási szerződés” tárgyú közbeszerzési eljárásáról hozott döntését támadta meg. Mint megtudtuk, a múlt pénteki tárgyalóson a felek nyilatkozatai után a Fővárosi Bíróság a tárgyalást elhalasztotta, s új határidőként július 13-át jelölte meg.




Előzmény

Noha a miskolci városi kórházban adódó alapvetően műszaki feladatok ellátására kiírt közbeszerzési eljárást törvényesnek találta a Közbeszerzési Döntő Bizottság, a nyertesként kihirdetett Miskolci Kórházszolgáltató Kft-vel (amely dolgozói gárdáját a kórház kft-vé alakulásakor a kórházból elbocsátott műszaki dolgozók alkotják) azonban a szerződést még nem kötötték meg.

A közbeszerzési eljárásban nyertesnek kihirdetett cég ajánlatában szereplő érték, évi 233 millió forint Ez a tervezett szerződés 10 éve alatt több mint 2 milliárd 330 millió forintra rúg(na).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában