Helyi közélet

2010.04.23. 15:11

Indul a Zöld Nyíl: merre utazhatunk?

<p>Miskolc - Megkezdődik a Zöld Nyíl Villamos Projekt nulladik szakasza május 3-án.</p>

Mint arról már hírt adtunk a villamospálya rekonstrukciójának ez a része a Tiszai pályaudvar és a Thököly utcai közti szakaszt érinti majd. Itt vágánybeépítés történik, ami várhatóan hat napig tartó vágányzárat eredményez. Ebben az időszakban a villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek az értintett szakaszon. Majd az építkezés a Tüzér utca és a Szinvapark közötti részen folytatódik bontási munkálatokkal, illetve ezzel egyidőben megkezdődnek az oszlopépítések, a légkábelek átkötése, valamint peronépítés a Selyemrét, Soltész Nagy Kálmán utca és a Szinvapark megállókban. A tervek szerint a vágányépítési munkák, a Városház tér és a Thököly utca, valamint a Szinvapark és a Városház tér közötti szakaszon előreláthatólag júniusban és júliusban indulnak. Ezt Braun Csaba, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. marketing csoportvezetője mondta az Észak-Magyarországnak.

(Az eredeti mérethez kattintson a képre!)

Legnagyobb beruházás

Dr. Simon Gábor, a projekt miniszteri mentora keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a várostörténet egyik legnagyobb beruházása a Zöld Nyíl projekt, ami most a kivitelezés szakaszába ért. Figyelmeztetett azonban arra, hogy lesznek gondok, fennakadások a város közlekedési életében, megzavarhatják a munkálatok az érintett utcák nyugalmát, de hosszútávon megéri – hangsúlyozta. Hiszen Európa egyik legmodernebb villamosközlekedése lesz Miskolcon – fogalmazott.

 Május 3-9 között villamospótlók szállítják az utasokat, a következők szerint:

  • A Dayka Gábor-Hunyadi utcák kereszteződésénél lesz az ideiglenes villamos végállomás, valamint a villamospótló autóbusz végállomása. Azok, akik Diósgyőr irányába utaznak, nem kell leszállni a Városház téren, hanem az ideiglenes végállomáson tudnak átszállni a villamospótló buszra.
  • A villamospótló buszok megállói egyeznek a villamosmegállókkal, kivéve a Thököly utcát. Az Újgyőri főtér irányába a megállóhely párhuzamos lesz a villamosmegállóval, a belváros irányába az ideiglenes megálló az északi tehermentesítőn, a benzinkúttal szemben lesz.
  • Az Újgyőri főtér ideiglenes végállomására érkező villamospótló buszok a körforgalmat és a gyalogosátkelőt elhagyva, a Vasas Művelődési Ház előtt állnak majd meg. A Diósgyőr végállomás irányába közlekedők nem a megszokott megállóhelyen, hanem a Tiszai pályaudvar irányába közlekedő 1-es villamos megállójában tudnak felszállni. A Vasgyár irányába közlekedők a 2-es villamost az Újgyőri főtéren lévő ideiglenes megállóhelyen vehetik igénybe. A Tiszai pályaudvar irányába közlekedők a villamospótló autóbuszra a posta épülete előtt kijelölt ideiglenes megállóhelyen tudnak felszállni.
  • A villamospótló autóbuszok a villamosokra érvényes utazási igazolványokkal és az utazási feltételek szerinti kedvezményekkel vehetők igénybe.


(Az eredeti mérethez kattintson a képre!)


 Kapcsolódó cikkek:

Zöld Nyíl: indul az építkezés
Május elején indul a Zöld Nyíl nulladik szakasza, majd szeptemberig folyamatos lesz az építkezés.

Miskolci villamosprojekt: Még nincs szerződéskötés
Miskolc - Csütörtökön kiderülhet, merre terelik a forgalmat a villamospálya rekonstrukciójakor.

Miskolci villamosprojekt: Éles kanyar helyett egyenesen
Elkezdték bontani azokat a házakat Diósgyőrben, amelyek szűkké tették az adott útszakaszt, így nem fért volna el a villamos meghosszabbított pályája. Ha meglesznek rá az engedélyek...

Nézőpont: Titokzatos villamosprojekt
Nem lettünk sokkal okosabbak. A villamosprojektre gondolok. Tudjuk már, ki nyerte a pályatendert, azaz hogy mely cég lesz a generálkivitelezője az új pályának, és ki hosszabbítja meg, és azt is, hogy mely cégtól vesszük majd a villamosokat. Hajdu Mariann jegyzete.

Indulhat végre a villamos
Miskolc - Egy biztos, május 3-án elkezdődik a villamos nagyprojekt, mégpedig a Tiszai pályaudvarnál...

Olasz villamosok: Milánó után Miskolcon is
Csendes, energiatakarékos, alacsonypadlós, jó széles. Ilyen lesz a miskolci villamos. Olasz villamosa lesz Miskolcnak: így döntött csütörtöki zárt ülésén a miskolci önkormányzat közgyűlése.

Nézőpont: Imádni való leszel, villamos?
Annyi idős voltam, mint most a lányaim, és már egyedül, villamossal jártam iskolába. Sárga volt, iszonyúan zörgött – így emlékszem – alig lehetett hallani a mellettünk álló hangját. Hajdu Mariann jegyzete.

Olasz cég nyerte a miskolci villamostendert
Miskolc - A helyi önkormányzat csütörtöki döntése szerint az Ansaldobreda nevű olasz cég szállítja a szükséges 31 villamos járművet a miskolci Zöld Nyíl elnevezésű villamosprojekthez.

A Fidesz szerint a szocialisták kampánycége nyerte a miskolci villamosprojektkommunikációs tenderét
A miskolci szocialisták kampánycége nyerte a borsodi megyeszékhelyen, 38 milliárd forintból lebonyolítandó, Zöld Nyíl elnevezésű villamosprojekt 224 millió forint értékű kommunikációs tenderét. Mindezt sajtótájékoztatón jelentette be két fideszes önkormányzati képviselő pénteken.

Visszautasítják a miskolci szocialisták a villamosprojekt kommunikációs tenderével kapcsolatos fideszes állításokat
Visszautasítják a miskolci szocialisták a helyi fideszes képviselők vádjait a miskolci Zöld Nyíl villamosprojekt kommunikációs tenderével kapcsolatban. Zsiga Marcell és Juga György sajtótájékoztatójukon azt állították: az önkormányzat etikátlanul és szerintük törvénytelenül egy, a szocialisták kampányában is részt vevő kft-nek adta a több mint 200 millió forintos megbízást.

Milyen lesz a miskolci villamos?
Miskolc - Ma (csütörtökön) – többek között az is – kiderül, mely villamosgyártó cégtől vesszük meg majd a járműveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában