Helyi közélet

2010.04.15. 19:12

Hajtós, Jacsó és Veréb is "halhatatlan"

<p>Miskolc - Három ötkarikás érmes helyezte el csütörtökön tenyérlenyomatát.</p>

Három új társat kapott a Biros Péter, Repka Attila, Kiss Lajos, Winter Ilona, Medgyesi Judit összetételű „ötös” a miskolci városi sportcsarnokban található Sportcsillagok Falán.

Csütörtökön kora délután ugyanis csatlakozott hozzájuk (tenyérlenyomatukhoz, fotójukhoz) három egykori kiváló miskolci kötődésű sportoló: Hajtós Bertalan (judó), és Jacsó József (súlyemelés) olimpiai ezüstérmesek, illetve Veréb Krisztián (kajak-kenu) ötkarikás bronzérmes. Az ünnepélyes ceremónia során mindannyian megköszönték az ötletgazdáknak, Miskolc városának a meghívást, de elismerő szavakat kaptak a korábbi edzők, felkészítők és persze a család is. Jacsó József, az 1988-as szöuli játékok egyik magyar hőse mindezt azzal egészítette ki: „Remélem, lesz egy pár fiatal, akik mondjuk éppen ezután másképpen fognak állni a sporthoz.

Az eseményen megjelent Káli Sándor polgármester is, aki a (sport)értékek megőrzését hangsúlyozta, valamint azt, hogy a fiataloknak példaképekre van szükségük és a most megjelent három sportoló ilyen. Dr. Szatmáry-Antal Tamás, az intézmény igazgatója azon kérdésünkre, vajon kik lehetnek a következő miskolci sportcsillagok a falon, az alábbiakat válaszolta: „Ötletek vannak, előtérbe kerülhetnek a csapatsportágak is, de többet ezzel kapcsolatban egyelőre nem tudok mondani.”


Klasszis sportolók tenyerelnek

eszak | 2010.04.14 15:59

Miskolc - Újabb, immáron a harmadik olyan jellegű ünnepségre kerül sor csütörtökön a miskolci városi sportcsarnokban, melynek során egykori – Miskolchoz kötődő – kiváló sportolók helyezik el kézlenyomatukat az intézmény főbejáratánál található Sportcsillagok Falán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában