Helyi közélet

2010.04.07. 11:30

A B.-A.-Z. megyei kórház szakrendel Egerben

<p>Eger, Miskolc - Szakrendelőt adtak át szerdán Egerben: a kihelyezett órákat a megyei kórház biztosítja.</p>

A 2008-as év fekete év volt az egészségügyi ágazatban – kezdte dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató főorvos, mikor a szerdán átadott egri szakrendelőről kérdeztük. Folytatta: „A Heves Megyei Önkormányzat hathatós segítségével a Hospinvest Zrt. „elfoglalta” az egri Markhot Ferenc Kórházat. A Hospinvest egri térnyerése, az önkormányzati fenntartású megyei kórház jogutód nélküli megszüntetése az intézmény tönkretételét jelentette, és a heves megyei egészségügyi ellátás leépülését, szétzilálását eredményezte. Számos szakterületen azóta is kapacitáshiánnyal küzd mind a kórház, mind az egri rendelőintézet.”

Belgyógyászat-kardiológiai, ortopédiai, idegsebészeti és neurológiai szakrendelés kezdte meg tegnap működését Egerben. Ez a városi önkormányzat – a Hospinvest privatizációját ellenzők többségének támogatásával – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat összefogásának és együttműködésének eredményeként egy Társulási Szerződés keretén belül jöhetett létre. A megállapodás alapján a szakmai segítséget és a betegellátási kapacitást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház biztosítja. A szakrendelőben az egri kórházból kiszorult orvosok dolgoznak majd – tetet hozzá dr. Csiba Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában