Helyi közélet

2010.03.16. 16:19

Ön szerint mi értelme volt a regisztrációs jegy bevezetésének?

<p>Miskolc - Március első napjától regisztrációs jegyet kell váltaniuk a vonatokon, buszokon eddig 100%-os kedvezménnyel – azaz ingyen – utazóknak. Fizetni most sem kell, de jegy hiányába az ellenőrök büntetnek. Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink szerint okos döntés volt-e a regisztrációs jegy vezetése?</p>

Timkó Katalin szerint semmi szükség nem volt rá: „Az egész egyelőre nem látszik többnek felesleges időhúzásnál. A dolgozók számára plusz feladatot, a cégek számára plusz költséget jelent”, mondta.

Haga János Józsefné hat éves Diána Lilla nevű lánya számára kért regisztrációs jegyet: „Szerintem az az értelme ennek, hogy pontosan lássák, hányan utaznak ingyen. A következő lépés az lesz majd, hogy azt mondják: sokan vannak, fizessenek legalább egy bizonyos százalékot!

Lakatos Enikő úgy véli, nem árt, ha végre felmérik, milyen is az utazóközönség összetétele: „Rengeteg a nyugdíjas a vonatokon, akik nem váltanak jegyet, ezért a vasút nem is tudja, milyen zsúfoltság van emiatt a vonatokon. Hátha ezek után majd látják a valós helyzetet és mondjuk hozzácsapnak egy kocsit a szerelvényhez – bár ebben nem igazán bízok”.

Palicz Gyuláné szerint remek ötlet a regisztrációs jegy bevezetése: „Az állam fizetett a MÁV-nak a nyugdíjasok után, de nem nem lehetett tudni, mennyi volt ebből a jogos. Most legalább látni lehet majd, hány idős ember utazik, és csak annyi támogatást kap a vasúttársaság, amennyi jár”, mondta.

Kis Ágnes is a transzparenciát látja a regisztrációs jegy legnagyobb előnyének: „Jó ötlet ez, még az is lehet, hogy olcsóbb lesz a jegy, ha kiszűrik azokat, akik jogtalanul vesznek igénybe kedvezményeket”.

Barcziné Tóth Katalin úgy vélte, a regisztrációs jegy igénylése a MÁV-nál nem okozhat gondot, mert rendelkezik a szükséges apparátussal, de a buszokon, főleg vidéken, tovább tart majd, mire egy-egy megállóból elindulhatnak a járművek. Ennek ellenére ő is támogatja a regisztrációs jegy bevezetését. „Tudniuk kell, pontosan milyen a járművek kihasználtsága, csak pontos adatok alapján lehet bármilyen döntést is meghozni”, mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában