Helyi közélet

2010.03.26. 14:22

Avas szálló ügye: "nem áll az alku"

<p>Miskolc - "Nem tudok érdemben nyilatkozni, ismernem kellene hozzá a nyilatkozatot" – így reagált Luterán László, az Avas szállót birtokló Multicasa Consulting tulajdonosa annak kapcsán, hogy a miskolci közgyűlés csütörtökön zárt ülésen döntött az Avas szálló ügyében.</p>

Mégpedig úgy, hogy – mivel a tulajdonost szerződés kötötte, hogy tavaly év december 31-ig át kell adnia a szállót, és mivel ez nem történt meg, így vételi jog illeti meg a várost – az önkormányzat 2011. március 31-éig meghosszabbította az átadási határidőt, ha a tulajdonos letesz 200 millió forint értékben óvadékot.

Luterán László furcsának tartja, hogy a határozatról ő maga csak lapunkból értesült, hiszen – bár az ő tulajdonáról van szó – nem kapta meg annak szövegét. Ha megkapják, előbb ügyvéddel értelmezik majd, és összevetik az önkormányzattal kötött korábbi szerződéssel.

Áll az építkezés

Azon is csodálkozik a tulajdonos, hogy milyen alapon adhat meg az önkormányzat új határidőt, amikor az Avas szálló ügyében a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal az építési hatóság. Amelynek döntésével szemben a Multicasa Consulting épp a napokban nyújtott be fellebbezést, ennek részleteiről már részletesen beszámoltunk. (Dióhéjban: A KÖH nem ad engedélyt bizonyos tetőteret érintő módosításokra, holott ezeket már beépítették – a tulajdonos szerint – épp a KÖH korábbi engedélye alapján.) A fellebbezési eljárás optimális esetben is hónapokig eltarthat, addig viszont az építkezés nem folytatható. Luterán László szerint az épület befejezésének új határidejét csakis a KÖH engedélyének birtoklása után volna méltányos megállapítani.

ÉM/HM


Kapcsolódó cikkek:

Avas szálló ügye: új átadási határidő
Meghosszabbítaná a miskolci önkormányzat az Avas szálló megépítésének határidejét, derült ki azon a sajtótájékoztatón, amit a miskolci közgyűlés zárt ülése után tartott Mihalecz Péter, Miskolc jegyzője.

Avas szálló: miért áll az építkezés?
Miskolc - Finanszírozási gondok? Ez az egy biztos, hogy nincs az építkezés szüneteltetésének okai között...


</script>

<p>

<hr />

</p>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában