Helyi közélet

2010.02.25. 12:48

Rémhír csupán, hogy calicis a miskolci víz

<p>Miskolc - "A calici vírust feltételező híresztelést a leghatározottabban visszautasítjuk, a miskolci víz folyamatosan kifogástalan, jó minőségű" - mondta Duzsik Gábor, a MIVÍZ Kft. általános ügyvezető igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Amit annak kapcsán tartott (az ÁNTSZ-el közösen), hogy a napokban elterjedt az a rémhír, miszerint újra calici vírussal fertőzött a miskolci víz.</p>

A vízművekhez szerdán délután 2 órakor érkezett az első hívás, amelyben egyik ügyfelük arról érdeklődött, hogy valóban fertőzött-e az ivóvíz. Majd sorra jöttek a telefonok, de ezekben panasz, konkrétum nem hangzott el, csupán érdeklődés, hogy igaz-e a hír - ismertette az igazgató.

Hogy a rémhír terjedését megállítsák, csütörtökön sajtótájékoztatón cáfolták a fertőzésről szóló pletykákat.

Ezen ott volt dr. Papp Erzsébet, a regionális ÁNTSZ epidemiológiai osztályvezetője, aki kijelentette, a MISEK belgyógyászati és ápolási osztályán zajló calici vírus okozta járvány esetében a megbetegedések nem robbanásszerűen kezdődtek, nincs nagyszámú beteg. Külön hangsúlyozta: az ivóvíz terjesztő szerepe ezen megbetegedések esetében kizárható. Kitért arra is, hogy az érintett kórház osztályain felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el. (Erről portálunk már a hétvégén beszámolt.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában