Helyi közélet

2010.01.27. 11:50

Csapás az imperialistákra?

<p><em>Döntött az alkotmánybíróság, úgy ahogyan magam is szerettem volna. Mitagadás nem bíztam a kollektív bölcsességükben, hiszen a törvény szelleme szerint költségvetést érintő ügyekben nem is avatkozhatnának be.</em>&#160;<strong>Szántó István jegyzete</strong></p>

Mégis megtették, mint a vizitdíj esetében is. Érvelésük teljesen logikus, ez a törvény ezer sebből vérzett. A sebtében szerkesztett ingatlanbecslő kalkulátor gépiesen nagyokat tévedett hol a javunkra hol a terhünkre.

Most amikor végre a haláladót, az egyenes ági örökösödési sarcot is megsemmisítették igazából mindannyiunknak rosszul esett volna a brutálisra méretezett vagyonadó. Ennek a szelleme azt sugallta, hogy nem érdemes a már egyszer megadóztatott jövedelmünket értékálló házba, lakásba fektetni. Azokat jutalmazta volna, akik minden előrelátást nélkülözve kerülték a családi értékteremtést. Ráadásul a törvény értelmezése szerint figyelmen kívül hagyták, nem rendezték a nagy értékű épületeknél a társtulajdonosok egyetemleges anyagi felelősségét.

Fellélegeztünk. A Fidesz, amely egyébként is csípőből megsemmisítette volna, ezen túl egy kampányigérettel szegényebb lett. A kormányzópárt presztízsvesztesége pedig már nem oszt nem szoroz. Akár vissza is vonulhatnak ez ügyben az alkotmánybíróság mindent eltakaró talárra mögé. A következő kormány pedig karjait széttárva sopánkodhat a világbanknak, a nagylelkű hitelezőinknek. Ahogyan hajdanán mondottuk –újabb csapás az adósságunkat kölcsönző imperialistákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában