Helyi közélet

2008.11.18. 16:51

Ördögi kör a Bábonyibércen

<p>Miskolc - Volt szemét, nincs szemét, persze csak ideiglenesen. A Bábonyibérc környékén lakók ugyanis nem bíznak abban, hogy a napokban, a Miskolci Városgazda Kht. által eltakarított hulladék nem termelődik majd újra.&#160;<DIA alt="Bábonyibérc 2008.11.18." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/B_bonyib_rc_2008_11_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bábonyibérc 2008.11.18." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Mindenesetre örülnek, hogy sok-sok bejelentés után, végre rend van. Kedden csak a kertek udvarán láthattunk szemetet, de az nem közterület, így az ott lakóknak kell(ene) az eltakarításról gondoskodniuk. Van, aki tenné is, de hiába, hiszen a felső szomszédok (mivel dombos a terület) átdobálják a szemetet. Ha rájuk szólnak – akár szépen, akár csúnyán – a válasz pimasz, s még jobban szemetelnek. Ezt egy hölgy mesélte nekünk, aki nevét nem merte adni a cikkhez, mondván: bármikor elővehetik az itt élők. Annyit azonban elmondott: nem olyan régen lakik itt, de a helyzet folyamatosan romlik.
Nem hordanak ide építési hulladékot, ami szemét itt volt, azt mind az itt élők hordták össze. Főleg egy-két család, akik szétszedik az autókat, az abból származó hulladékot eldobják, a gumikat itt égetik – tudtuk meg. A környék most valóban rendezett, de nem marad így sokáig, már újból elkezdték kihordani a szemetet – panaszolta.

A Bábonyibérc szegénynegyedéről jól látni az újépítésű, rendezett családi házakat, a domb tetején. És fordítva is, hiszen csak egy mély árok választja el a kettőt. A mély árok pár napja még tele volt szeméttel, ezért a rendezett környezetben élők feljelentést is tettek, de hiába – ezt már egy másik nő mondta, aki ugyancsak azt kérte, nevét ne írjuk le, mert fél.

A Miskolci Városgazda Kht. részéről Veres István ügyvezető igazgató ismertette, hogy milyen munkákat végeztek az elmúlt napokban a területen: „November 11- 12 -én speciális kanalas kotrógép tisztította a Pece patak III-as ágát, árterületi részét. A terület önkormányzati képviselőjének jelzése alapján kezdtünk takarítani. Jelenleg is tart a mederből kiszedett szemét elszállítása, melyet a köztisztasági részleg dolgozói kézzel lapátolnak a teherautóra. A szemetet az AVE Miskolc Kft. telephelyére, illetve Hejőpapiba szállítjuk.”

Az elmúlt napokban 45- 50 kocsival szállítottak el szemetet a Bábonyibércről. Ez körülbelül 250 köbmétert jelent, de még tart a szállítás. Néhol 8-10 méteres volt a szemét vastagsága – mondta Veres István. 4 éve 30 millió forint pályázati pénzből sikerült a területet megtisztítani, jelenleg 2 millió forintot tudunk a munkára fordítani, sajnos, ez csak a részleges rendbetételre elegendő – hangsúlyozta. Hozzátette: rövid időn belül újra termelődik a szemét, ez egy ördögi kör.

Kapcsolódó cikkek:

  • Szvasztika, szemétdomb és pitbull - a miskolci Galagonyán járt Leopold Leopold a Galagonya utcában, Miskolcon  
  • Leopold a miskolci belvárosban Leopold a miskolci bevárosban 2008.06.03.
  • Lillafüredi üregi szemetesek, buta turisták Leopold Lillafüreden 2008.05.28.
  • Cseppkőbarlang születése Miskolcon az aluljáróban?  Turitaként a Tiszai Pályaudvaron 2008.05.27. 
  • Miskolc: MÉH és szeméttelep határolja
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában