Helyi közélet

2008.11.10. 08:37

Nézőpont: Együtt, vagy külön?

<p><EM>Évek óta megy a vita. A tapolcaiak egy része elégedetlen, szerintük a városrész nem úgy fejlődik, ahogyan kellene. Ezért azt mondják-állítják: nincs más út, saját kezükbe kell venniük sorsuk irányítását, jövőjük formálását, azaz le kell válniuk.</EM> - <STRONG>Kolodzey Tamás</STRONG> jegyzete.</p>

A másik „fél”, vagyis a maradást pártolók tábora azt mondja, hogy Miskolcnak szüksége van Tapolcára, Tapolcának Miskolcra, ezért maradjon minden a régiben, éljünk-járjunk továbbra is Miskolctapolcára. A szombati fórumon néhányan a gazdasági-pénzügyi válság hatásait is felhozták: ugyan kinek lenne jó a mostani helyzetben kígyót-békát egymásra hordani, hosszú vagyonmegosztási vitát folytatni? Félre kell tenni az érzelmeket, össze kell fogni, aztán pedig, amikor majd egy jobb világ köszönt ránk, akkor poroljuk le az aktákat... Ha akarjuk, ha szükség lesz rá.
Most persze más a helyzet. Egymásnak feszülnek az érvek és az ellenérvek: készen vannak a listák arról, hogy Tapolcán milyen beruházások maradtak el, hogyan kellene kinéznie a messzeföldön híres kerületnek, miként ugyancsak néhány pillanat elegendő a nagyívű tervek ismertetéséhez, az elképzelt fejlesztések felsorolásához. Már egy hónap sincs a népszavazásig. A „meccset” a helyben élők, a Tapolcán lakók döntik el.

Kolodzey Tamás

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában