Helyi közélet

2008.09.04. 14:17

Átszállították a talált babát a megyei kórházba

<p>Miskolc -&#160;Biztonságban akarta tudni gyermekét az az anya, aki szerdán a Diósgyőri Kórház előtti padon hagyta újszülöttjét - vélik a kórházban.</p>

A Miskolci Egészségügyi Központ jelenleg diósgyőri telephelyén működő szülészetének folyosóján tegnap talált újszülöttet átszállították a megyei kórházújszülött-koraszülött centrumába. Dr. Hardonyi András osztályvezető (MEK) elmondta: a baba általános állapota ugyan kilégítő volt, de mivel nem szakszerű ellátás mellett született, nem tudni, mennyi vért veszíthetett, biztonságosabbnak találták, ha a másik kórház újszülött-koraszülött részlegén helyezik el.
Megkérdeztük tőle, most már marad-e a baba neve az, aminek hirtelenjében elnevezték Mire a főorvos kijelentette: szerinte teljesen jó név a Pados Viktor. A lényeg, hogy a baba jó kezekbe került, ami az anya gondosságának köszönhető. Ő ugyanis a jelekből azt szűri le, hogy kifejezetten biztonságban akarta tudni gyermekét. Azt pedig nem tudhatjuk, milyen körülmények miatt jutott arra az elhatározásra, hogy megváljon a kicsinyétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában