Helyi közélet

2008.08.29. 12:28

Helyzetkép a miskolci főutcán: Felemás ház, a fele más tulajdon

<p>Miskolc - A keddi, tragikus eset kapcsán kiadott polgármesteri közlemény az épületek felülvizsgálatára szólítja fel a tuladonosokat. Vannak azonban olyanok, akik enélkül is, már jóval korábban eleget tettek a törvényi kötelezettségnek.</p>

Schulhof Ernőnek a Szemere utcán van ingatlanja, amelyet két évente átvizsgáltat. Mint mondta: legutóbb alpintechnikusokkal nézette át a homlokzat stukkóit és a vakolatot, amelyek meglazultak, azokat levetette. Ennek már 1,5 éve, ezért a keddi eset után újból átnézeti az épületet – tette hozzá.

Az épület teljes felújítását két éve tervezi, az építési engedély be van adva – folytatta – reméli, hogy jövő tavasszal elkezdhetik a munkát. Addig is gondoskodik arról, hogy hasonló tragikus eset, az ő ingatlanja miatt ne forduljon elő – hangsúlyozta.
Van olyan épület a főutcán, amely sokkal rosszabb állapotban van, mint az, amelyről a lehulló stukkó egy férfi halálát okozta. Erre az ott dolgozók hívták fel lapunk figyelmét, akik félnek a kapualjban közlekedni. Ez az épület a Széchenyi utca 59. szám alatt található, fele önkormányzati rész – ott a MIK Zrt. szerdán elvégezte a homlokzatvizsgálatot –a másik része magántulajdon. Az épület most felemás, az egyiket felülvizsgálták, a többit nem. Éppen ezért az ott dolgozók levelet írtak a tulajdonosnak, amiben kérik, hogy tegyen valamit, hiszen életveszélyes az épület.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában