Helyi közélet

2008.07.01. 20:32

Országos Borkirálynő Fesztivál Tarcalon

<p>Tarcal - Kedden délelőtt sajtótájékoztató keretén belül adtak tájékoztatást a szervezők a település életében nagy jelentőséggel bíró eseménysorozatról</p>

Baracskai László polgármester megjegyezte köszöntőjében, Tarcal, a "Mézédes források földje," mint a Tokaj-hegyaljai világörökségi magterület része, megfelelő színtere egy olyan országos bormarketing nagyrendezvénynek, ami később nemzetközivé fejleszthető. A több helyszínen és három fesztiválszínpadon zajló rendezvénysorozat a turisztikai igényeknek megfelelő kínálatot valósítja meg, a Tarcalra látogatóknak felejthetetlen élményeket kínál július 25-27. között.

Bor és pálinka

A legfőbb attrakció a borkirálynők szépségversenye lesz, amit megfelelő környezetben, a Gróf Degenfeld Kastélyszállóban bonyolítanak le. A fesztiválra regisztrált, bortermő vidékeken megválasztott borkirálynők érkeznek, közülük felkért zsűri választja meg Magyarország legszebb borkirálynőjét. A zsűri tagjai hazai és külföldi hírességek, akik személyüknél fogva kiemelt marketing figyelmet biztosítanak a borturizmus és a rendezvény számára. Az már most bizonyos, hogy a bíráló bizottságban helyet foglal majd Degenfeld Mária grófnő Németországból, Bene Klára felsődobszai polgármester az Európai Tanács tagja, Ádám Judit a Best Pláza Kft ügyvezető igazgatója, Livják EmíliaTokaj-hegyalja – Zemplén TDM Szövetség elnöke, Kovács (Koko) István ökölvívó olimpiai és világbajnok, Nagy Bandó András humorista-író, Détári Lajos futballista, Pál József az Agrármarketing Centrum KHT igazgatója, Piros László a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere, Szabó Miklós az Inform Média Kft ügyvezető igazgatója, Varga Koritár László az MTV RT regionális stúdiójának vezetője. A keddi sajtótájékoztató után megnyílt a település pincegalériájában a Pálinkák Háza, jelezve, hogy a Borkirálynő Fesztiválhoz kapcsolva, a fent jelzett időpontban lebonyolítják az I. Tarcali Pálinka Napokat is.
SfL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában