Helyi közélet

2008.06.27. 06:40

Újabb romhalmaz a miskolci belvárosban

<p>Miskolc – A sétálóutca szépülésével párhuzamosan bukkannak elő szégyenfoltok a belvárosban vagy annak környékén. Egy olvasónk fórumhozzászólásában az ITC mellett tanyázó macskakolóniára hívta fel a figyelmünket. Nem macskákat találtunk…&#160;<DIA alt="Újabb romhalmaz a miskolci belvárosban 2008.06.26." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_jabb_romhalmaz_a_miskolci_belv_rosban_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Újabb romhalmaz a miskolci belvárosban 2008.06.26." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Lassan már hozzászokhatunk ahhoz, hogy szellemházak mellett sétálunk el a miskolci belvárosban, elég csak a Széchenyi utcai Aranycsillag szállóra vagy a Szentpáli utcai romházra gondolnunk. Felfedeztünk a Szemere utca 15 alatt két jobb sorsra érdemes épületet, ami tök üres. A falfirkászok már hamarabb felfedezték maguknak a házakat, mert az erkélyek környékét már összerondították.

Az ITC parkolójára néző udvara még durvább képet mutat. Bevert ablakok, beszakított ajtók jelzik, hogy maximum hajléktalanok veszik igénybe a házakat. Szeméthegy és törmelék az udvaron a gaz természetesen kezdi elnyelni a beton híján maradt részeket.

Rákérdeztünk a Miskolci Ingatlankezelő Zrt.-nél, hogy nem-e a város a tulajdonosa véletlenül az épületeknek, de nemleges választ kaptunk tőlük. Sajnos nem tudnak információval szolgálni, hogy ki(k) a szerencsés tulajdonosa(i) az épületegyüttesnek. Egy biztos. Egyre vadabb körülményeket találni a Szemere 15 alatt.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában