Helyi közélet

2008.06.19. 10:11

Gettós Katalin: mit mond a MIK?

<p>Miskolc - A Katalin utca kezd brooklyni feelinget árasztani, nem mellesleg gyakran fullasztó a hajléktalanok, arra járók és a macskáktól származó vizeletszag. A problémát a MIK-nek is továbbítottuk. Íme a válaszuk...&#160;<A href="http://foto.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/albums/Katalin%20utca%20Miskolcon/@@overview.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.mozicsirke/flv-katalin-utca-koz-putri-mikzrt-mik-nyomor-miskolc-miskolci-ingatlankezelo-macska-cica-dogszag-parlagfu-rothad.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A Katalin közben található üres telek magántulajdon, s a jelenlegi állapot kialakulása a környéken lakóknak és az itt átjáróknak köszönhető. A terület szomszédságában lévő önkormányzati épületben lakók magatartását a Házkezelőségünk ellenőrzi és figyelemmel kíséri.

A hivatkozott, Katalin közzel határos ingatlan mellett található egy társasház, amelynek a közös képviseletét Társasházkezelőségünk látja el. A társasház megnevezése: Zsolcai kapu. 22. sz társasház. Tulajdonviszonyok a házban: 6 db nem lakás, 2 db lakás. Önkormányzati tulajdon: 7,3% Magántulajdon: 92,7%.
A társasház részét képező telekrész önmagában nem forgalomképes, nem megosztható. Tovább értékesíteni, csak a társasház részeként és beépítésre lehetne. Közös képviseletünk erre a területre vonatkozóan értékbecslést kért és ilyen irányú javaslattal éltünk a beszámoló közgyűlésen. A tulajdonosok a javaslatunkat azonban egyelőre elvetették.

A terület eltakarására, az elmúlt év őszén nádszövetet tetettünk fel a kerítésre. Sajnos az elszaporodott macskapopulációval nem nagyon tudunk mit kezdeni, mivel a környéken élők rendszeresen élelemmel látják el őket. A kerítésen belülre került szemetet nem a társasház tulajdonosai termelik, hanem az utcáról és a szomszédos épületből dobálják be. Az itt található hulladékot a beérkezett jelzések alapján feltakaríttatjuk, és a növényzetet is időnként lekaszáltatjuk.

Miskolc, 2008. június 19.

MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

Előzmény:

  • Katalin utca: a "gettó erre szült"
    Olvasóink már többször jelezték, hogy a Katalin utca kezd brooklyni feelinget árasztani, nem mellesleg gyakran fullasztó a hajléktalanok, arra járók és a macskáktól származó vizeletszag. Utánanéztünk.  

Kapcsodó cikkek:

  • Horogkereszt és fekália Leopold a Galagonya utcában, Miskolcon  
  • Szemétdomb és pitbull
  • Leopold a belvárosban Leopold a miskolci bevárosban 2008.06.03.
  • Lillafüredi üregi szemetesek Leopold Lillafüreden 2008.05.28.
  • Cseppkőbarlang a Tiszain  
  • MÉH és szeméttelep határolja
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában