Helyi közélet

2008.04.17. 06:16

Mellbe szúrta fiát az anya Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - Akár nyolc év börtön is kaphat az a kazincbarcikai asszony, aki egy évvel ezelőtt összeveszett fiával és kést ragadott, majd mellkason szúrta gyermekét. A vád szerint erős felindulásban szúrt az asszony… <A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>&#160;A Büntető törvénykönyv</B></A></p>

Egy esztendeje történt a kis híján tragédiába torkolló véres jelenet anya és fia között. Az ötven év körüli nő és harminc év körüli fia összevesztek valamin. Az asszony pedig kést ragadott és mellkason szúrta gyerekét. Az ügyben akár ítélethirdetésre is sor kerülhet a megyei bíróság csütörtöki tárgyalásán.

A megrémült asszony és fia is a történtek idején azonnal mentőt hívtak. A fiú életét a gyors és szakszerű, orvosi és kórházi beavatkozás mentette meg. A perirat szerint a fiú és anyja is ittasak voltak, amikor az anya - a szakzsargon nyelvén - erős felindulásból döfött a késsel. A vád e szerint, erős felindulásból elkövetett emberölés kísérlete lett. Ennek a büntetési tétele pedig akár nyolc évig tartó szabadságvesztés is lehet.

A korábbi tárgyalásokon az anya és fia is bánta a történteket, és kölcsönösen megbocsátottak egymásnak. A büntetőjogi felelősség alól azonban a családtagok közötti megbékélés nem jelent felmentést. A csütörtöki tárgyaláson még a szakértőt meghallgatja a bíróság, majd következhetnek a perbeszédek. Ezért az ítélethirdetés sem elképzelhetetlen.

Kapcsolódó cikkek:

  • Korábbi képeink: Késelés a sétálón 2007.09.21. Késelés a benzinkútnál 2006.05.17.
  • Le akarta kaszabolni családját Mezőkövesden
    Akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat az a mezőkövesdi férfi, aki még 2006 karácsonyán késsel akarta lekaszabolni családtagjait. Feleségét és gyermekeit bántalmazta, majd késsel fenyegette... 

  • Nem akart szúrni
    "Nem akartam megszúrni a fiút – mondta - de amikor a sörözőből feljöttem barátaimmal, többen is követtek bennünket. Engem a falhoz löktek és sörösüveggel le akartak csapni. Ekkor vettem elő a kést, amit egyik cimboránknak vettünk ajándékba, de nálam maradt."

  • Szurkálás a hajléktalanszállón
    Megszurkálta 35 éves társát egy 34 éves férfi a győri hajléktalanszállón.

  • Újabb késelés: az áldozat egy hajdúdorogi tinilány
    Ismeretlen tettes szúrt oldalba egy 16 éves lányt Hajdúdorogon egy Agyag utcai családi ház udvarán.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában