Helyi közélet

2008.04.29. 07:50

Egy ember tudja

<p>Vannak bűnügyek, amelyek évek, évtizedek múlva is izgalomban tartják a közvéleményt. Vannak bűnügyek, amelyek sok-sok évvel az elkövetés után is megoldatlanok maradnak. <STRONG>N. Szántó Rita jegyzete</STRONG>.</p>

Persze ezek a ritkábbak, de talán pont ezért érdekesek, különlegesek.
Nekünk miskolciaknak is kijutott egy ilyen ügy, a Labancz Anna  meggyilkolása. Az egykori miskolci ápolónőre ma már talán senki nem emlékezne, ha nem esik brutális gyilkosság áldozatául (bár gondolom, erről a hírnévről szívesen lemondott volna).
A bűncselekmény elkövetése után rengeteg feltételezés látott napvilágot, és ezek csaknem 40 év után is csak feltételezések maradtak. A gyilkost mai napig sem sikerült elfogni, és tette – jogilag – már elévült.
Talán még él, talán családot alapított, talán bűntudat nélkül tengeti életét. De az is lehet, hogy az évek alatt belerokkant a szörnyű titokba, amit senkivel sem oszthatott meg. Mindenesetre úgy tűnik, hogy ő az egyetlen, aki tudja, hogy ki volt Labancz Anna  gyilkosa.
Mindenki más, aki csak sejti, aki csak találgatni próbálja, hogy ki tehette a borzalmas gyilkosságot, súlyos árat fizethet érte. Mintha csak az egész történeten átok ülne, mintha a sors is azt akarná, hogy a gyilkos személye örökké titok maradjon. Mintha azt akarná: Labancz Anna most már nyugodjon békében!

- N. Szántó Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában