Helyi közélet

2008.02.20. 17:47

Ügyfélfogadás, csak kismamáknak

<p>Miskolc - Főként az tudja értékelni a MEP ötletét, aki próbálta már elintézni ügyes-bajos dolgát egy-két kisgyermek mellett. Kire hagyja az édesanya addig a kicsit? Vagy vigye magával? Sikerül-e végeznie a következő szoptatásig, etetésig? &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/ugyfelfogadas-csak-kismamaknak/cn/boon-news-em_01-20080220-043848"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Családtámogatások</B></A></p>

Főként az tudja értékelni a MEP ötletét, aki próbálta már elintézni ügyes-bajos dolgát egy-két kisgyermek mellett. Kire hagyja az édesanya addig a kicsit? Vagy vigye magával? Sikerül-e végeznie a következő szoptatásig, etetésig? Nos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egészségbiztosítási Pénztár és két kihelyezett osztálya február 26-án, kedden, reggel 8 és déli 12 óra között, kizárólag kismamák (babát várók és kisgyermekesek) részére ügyfélfogadási napot tart.
Az érdeklődőknek ezen a napon az egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyed, útiköltség, TAJ) igénylésével kapcsolatosan személyre szóló tanácsadást nyújtunk. A gyors ügyintézés érdekében kérik a személyi igazolvány, a TAJ-szám, valamint a konkrét ellátásokhoz szükséges okmányok biztosítását.

Miskolcon bébifelügyelettel

Ez a kismama-fogadónap már a második, az első  2007. november 13-án volt, szintén keddi napon, amikoris - ügyfélszolgálati szünnap lévén - a pénztárak zárva tartanak. Más napokon viszont meglehetősen nagy az ügyfélforgalom, márpedig egy várandós és/vagy kisgyermekes anyának fokozott terhet jelent kivárni a sorát. A MEP ezentúl negyedévente tart majd kismama-fogadónapot.
A kezdeményezést a miskolci HOLDAM Egyesület (a Születés Hete rendezvény miskolci szervezője)  is patronálja, sőt már az első alkalommal is vállaltak gyermekfelügyeletet. Így lesz ez most is, de csak Miskolcon.

Emlékeztető

Fogadónap kismamáknak
A helyszínek
Miskolc, Mindszent tér 3.
Ózd, Gyár u. 6.
Sátoraljaújhely, Kossuth L. u. 33.
Időpont: 2008. február 26., kedd, 8-12 óráig
Szükséges iratok: személyi igazolvány, TAJ-szám, a konkrét ellátáshoz feltételül szabott okmányok

INFOLINE:
Az információs délelőttről és a gyermekfelügyelet-felajánlásról olvashatnak az egyesület blogján is: http://holdam.blogginng.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában