Helyi közélet

2007.11.29. 06:25

Téli álom helyett munkát ajánlott

<p>Több mint kétezer állásnélküli jut decembertől negyedéves munkához a közmunkaprogram keretében megyénkben. Közcélú foglalkoztatásra mintegy hárommilliárd forint van a polgármesterek kezében.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Kozmunka-sajttaj_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az idén összesen tizenegymilliárd forintot fordít az állam átmeneti foglalkoztatására Magyarországon, ebből az összegből Borsod-Abaúj-Zemplén megye kétmilliárddal részesült - erről Gúr Nándor a Parlament Munkaügyi és Foglalkoztatási Bizottság alelnöke, beszélt a szerdán Miskolcon megtartott sajtótájékoztatón.

Aktuális információként az alelnök elmondta, hogy a most megyénknek juttatott közel nyolcszázmillió forintból megyénk 10 kistérségében élő 2200 állástalan személy negyedéves foglalkoztatására nyílik lehetőség. Hozzátette, csak a Miskolci Kistérségi Közcélú Társaságban háromszázan kapnak munkalehetőséget télen. Az átmeneti foglalkoztatást követően pedig néhány százalék az elsődleges munkaerőpiacon is megtalálja a helyét - mutatott rá. Gúr Nándor arról is szólt: akik bekerülnek a programba, lehetőséget kapnak arra, hogy a munka világában szocializálódjanak. Magyarul vissza, vagy rászokjanak a munkára. Kijelentette, hogy központi finanszírozással nem ez az egyetlen esély az ideiglenes munkára, mert megyénkben évente közhasznú foglalkoztatásra mintegy kétmilliárd, közcélú foglalkoztatásra pedig további mintegy hárommilliárd forint van a polgármesterek kezében. Ezeket az összegeket egészíti ki az közmunkára jutó ugyancsak, mintegy hárommilliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában