Rábeszélte

2024.04.04. 10:36

Tízéves gyermeket küldött rabolni Ózdon

Csokoládét, pénzt ígérve egy gyermekkorú fiút vett rá arra egy férfi, hogy a nyílt utcán kiraboljon egy nőt.

Az utcán rabolt

Fotó: Shutterstock

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közvetett tettesként elkövetett rablás bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2023. október második felében, az egyik napon, kora délutáni órákban Ózdon, az utcán sétált egy tízéves gyermekkorú fiúval, amikor meglátott egy gyalogosan közlekedő nőt. Elhatározta, hogy megszerzi a nő mobiltelefonját.  

A gyermekkorú fiúnak csokoládét, pénzt ígért, rábeszélte, hogy lökje el a nőt, vegye el tőle a mobiltelefont és adja át neki. Azt mondta, hogy ezt nem fogja elmondani senkinek, ebből nem történik semmi baj. 

A csokoládé és a pénz reményében a gyermekkor miatt nem büntethető fiú a nő után ment, vállánál meglökte, arcát is megütve földre vitte, kabátzsebéből kivette a mobiltelefont, azt átadta a férfinak, aki hazavitte, otthonában egy hűtőszekrény alá rejtette el a készüléket.

Börtönt szánnak neki 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást indítványozott, korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetése végrehajtásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában