Vádemelés

2024.04.02. 12:32

Kiskorú fiúkat fenyegetett és rabolt ki Mezőkövesden

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfi ellen rablás bűntette miatt, aki három kiskorú fiút szólított le pénzt kérve, de rágógumit ajánlottak neki, ezzel nem elégedett meg, pénzt követelt, megöléssel fenyegette és bántalmazta őket.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. december végén, kora este Mezőkövesden, az utcán leszólított három kiskorú fiút, 200 forintot kért tőlük. Közölték nincs náluk pénzt, tovább haladtak, de a vádlott követte őket, közben arról kérdezgetett, hogy verekedjenek-e egymással, akarnak-e bajt.

Az egyik sértett felajánlotta, hogy ad egy rágógumit, mire a vádlott mondta, hogy elfogadja, de a családtagjainak is kell, így több darab rágógumit vett el. Viszont ezután sem távozott, így az előzőleg a rágót felajánló ezer forintot adott neki, hogy hagyja őket békén.

A vádlott elvette a pénzt, de további pénzt követelt tőlük, két sértettet tenyérrel mellkasánál megütött. A harmadikat is próbálta megütni, de az hárította.

Megöléssel kezdett fenyegetni

A bántalmazás következtében a másik sértett is ezer forintot adott, de a vádlott újból megütötte őket, egyiküket gyomron rúgta, és azzal fenyegetőzött, hogy késsel elvágja a torkukat, ha nem adnak neki még pénzt. Félelmükben két sértett ismét adott ezer-ezer forintot, majd egy éppen kinyitó vendéglátó egységbe bementek. A vádlott is utánuk ment, viszont az alkalmazott felismerte egy korábbi lopási cselekmény kapcsán, így inkább elhagyta a helyiséget.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában