Letartóztatás

2024.03.06. 11:26

A saját ismerőseit lopta meg és rabolta ki a miskolci férfi

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

Boon.hu

Fotó: Andrey_Popov

A nyomozás adatai szerint február 21-én a reggeli órákban a gyanúsított rábeszélte a kiskorú sértettet, hogy egy kölcsönbe kapott mobiltelefont értékesítsen. A telefon eladásából kapott pénz egy részéből élelmiszert vettek.

Megtartotta a maradékot

A maradék 27 ezer forintot a sértett átadta a gyanúsítottnak, hogy abból kettejüknek cigarettát vásároljon, a gyanúsított azonban a kapott pénzzel elszaladt. Futás közben a pénzt elejtette, a sértett megpróbálta azt a földről felvenni, amikor a terhelt fellökte őt, majd a háttal földön fekvő sértettet hasba rúgta. Ezt követően a gyanúsított felvette a földről a pénzt, majd megfenyegette a sértettet azzal, hogy ne merjen utána futni, mert megveri.

Előbb laptop, majd telefon

Ezen túl a gyanúsított február 27-én délután felkereste lakásán egy miskolci ismerősét, és a sértett figyelmetlenségét kihasználva eltulajdonította a sértett tulajdonát képező laptopot és hangprojektort mintegy 160 ezer forint értékben. Néhány nappal később ismét felkereste a sértettet és az utcán kikapta a kezéből a 130 ezer forint értékű mobiltelefonját és azzal elszaladt.

Tartani lehet a szökéstől

A gyanúsított cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak rablás bűntettének és folytatólagosan elkövetett lopás vétségének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiszabható szabadságvesztés mértékére, amely halmazati büntetésként 10 évig terjedhet – a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, sőt konkrét adat van arra, hogy az intézkedő rendőrök elől megpróbált elszökni.

Emellett annak a veszélye is fennáll, hogy a kiskorú sértettet megpróbálná megfélemlíteni vagy befolyásolni, és ezzel az eljárás sikerét meghiúsítaná. Kedvezőtlen személyi körülményei és előélete folytán a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság indokoltnak találta, azt egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában