Miskolc

2024.04.23. 18:38

Rablás miatt állt bíróság elé a nő, de felmentették

A bíróság nem találta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a férfi értékeit a nő vette el.

Boon.hu

Felmentő ítéletet hozott a bíróság

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás. Az ítéletben megállapított tényállás szerint a sértett férfi 2022. június 13-án napközben Miskolc Avas városrészében találkozott az általa látásból ismert nővel, akit italozni hívott.

Gyógyszert kevert az italába 

Egy söröző teraszán foglaltak helyet, a férfi többször felállt, hogy sorsjegyet és cigarettát vásároljon. Egyik alkalommal a nő a táskájából elővett egy gyógyszert, a szájába vette, a férfi italából kortyolt egyet, megvárta, hogy a tabletta oldódni kezdjen, majd a folyadékot a szájából visszaengedte a sörös üvegbe és megrázta azt. A férfi visszaérkezve többször ivott az italból, majd a nővel kézen fogva távozott.  

Mindezt követően a bódult férfi a miskolci kórház toxikológiai osztályán tért magához.

Nem tudták bizonyítani 

A bíróság nem találta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a férfi értékeit - telefonját, készpénzét, iratait, bankkártyáit – a nő vette el, ezért az asszonyt bizonyítottság hiányában a rablás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vád alól felmentette.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában