Ítélet

2024.04.11. 08:56

Ítéletet hozott a bíróság egy dohánybolt kirablása ügyében

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság egy férfi ügyében hirdetett ítéletet rablás bűntette miatt indult eljárásban.

Boon.hu

Döntött a bíróság

Fotó: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2023 júliusában a délelőtti órákban Sátoraljaújhelyen bement egy dohányboltba, kért egy doboz cigarettát az eladótól, majd levett a polcról egy kisüveges szeszesitalt. Ekkor az eladó megkérdezte a vádlottól, hogy kér-e még valamit, mire a férfi a ruházatából elővett egy 6 centiméter pengehosszúságú zsebkést és azt kinyitva, maga elé emelve a bevétel átadására szólította fel a sértettet, miközben azt is közölte, hogy nem viccel.

Ezután a vádlott a pult mögé lépett, ahol a sértett félelmében 108 ezer forint készpénzt adott át a vádlottnak, aki azzal, illetve a cigarettával és a szeszesitallal távozott.

Enyhítő körülmények

A bíróság a vádlottat rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott beismerését, megbánó magatartását, büntetlen előéletét, kisebb nyomatékkal az időmúlást és a kár megtérültét.

Súlyosító körülmény a hasonló cselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet jogerős - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában