Reagálás

2024.04.03. 18:12

Megszólalt a rendőrség az őrizetbe vett Diósgyőr szurkolók kapcsán!

A Miskolci Rendőrkapitányság is támogatja a kulturált, másokat és a jogszabályokat sem sértő szurkolást.

Boon.hu

Már a mérkőzésen is felfokozott volt a szurkolói hangulat

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A Diósgyőri Ultrák közösségi oldalán több olyan bejegyzés olvasható, amelynek szerzője vitatja a Miskolci Rendőrkapitányság – a stadiontól több száz méterre, a nyílt utcán történő intézkedését, majd – eljárását három hazai szurkolóval szemben a 2024. február 24-én lezajlott Diósgyőr-Fehérvár labdarúgó mérkőzést követően.

A portálunkhoz eljuttatott reagálásukban a rendőrség azt írja: a Miskolci Rendőrkapitányság leszögezi, hogy a rendőrségi törvényben is előírt és meghatározott, a közrend és közbiztonság fenntartására, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére, azok elkövetőinek felelősségre-vonására vonatkozóan minden intézkedést megtesz.

„Ezen kötelezettsége törvény által előírt, tevékenysége, eljárása a vonatkozó jogszabályok szerint zajlik, így történt ez a mérkőzést követően is.

Az ügyben szereplő három férfi megalapozottan gyanúsítható bűncselekmény elkövetésével, ezért is került sor kihallgatásukra, őrizetbevételükre és ezt követően a bíróság egyiküket letartóztatta, míg két társának bűnügyi felügyeletét rendelte el, illetve mindegyiküket eltiltotta a sportrendezvények látogatásától.

A büntetőeljárás jelenleg is folyik, sőt további személyek azonosítása is zajlik, akik szintén elkövették a bűncselekményt.

Azzal talán mindenki egyetért, hogy az arcát maszkkal, kámzsával eltakaró, kővel vagy bottal a kezében, közterületen erőszakosan fellépő személy mindenképpen jogszabályt sért, amely nem maradhat rendőri intézkedés nélkül.

Az erőszak és a fenyegetés ne legyen a labdarúgás része, sem kísérőjelensége!” – írta közleményében a rendőrség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában