Tűzeset

2024.04.05. 09:21

Garázs égett Rátkán

Elektromos hiba miatt keletkezhetett.

Garázs lángolt Rátkán

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített garázs tegnap éjszaka Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Rátkán, a Kossuth utcában.

A tűzesethez a szerencsi hivatásos tűzoltók vonultak egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. A tüzet, amely elektromos meghibásodás miatt keletkezhetett az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal eloltották, és átvizsgálták az ingatlant. A lángok nem terjedtek át a lakóépületre és sérülés sem történt.

A lakóingatlanokat érintő tűzesetek sokszor az elektromos árammal hozhatóak összefüggésbe. Az elavult, túlterhelt elektromos hálózatok megnövelik az ilyen jellegű tűzesetek kockázatát. Lakásfelújítás során javasolt az elektromos hálózat korszerűsítése is. A használaton kívüli elektromos eszközöket, háztartási gépeket, hosszabbítókat válasszuk le a hálózatról, és lehetőség szerint használjunk füstérzékelőt az otthonunkban! Egy kis odafigyeléssel is nagyobb biztonságban élhetünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában