Vádemelés

2024.03.13. 09:02

Megverték a bliccelők a jegyellenőröket a miskolci villamoson

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt, akik menetjegy nélkül utaztak a villamoson, a velük szemben intézkedő jegyellenőröket pedig a megállóba érve ököllel ütlegelték.

Boon.hu

Egy megállóba érve történt az eset a villamoson (fotónk illusztráció)

Fotó: Ádám János

A vádirat szerint a vádlottak 2023. május elején, a délutáni órákban Miskolcon villamoson utaztak, menet közben jegyellenőrzésre került sor, a jegyellenőr többszöri felszólítása után kiderült, hogy nincs menetjegyük. A villamos beérkezett a megállóba, a jegyellenőr férfi intézkedni akart a vádlottakkal szemben, azonban egyikük az ajtóban álló sértettet alkarjával arrébb tolta, kilökte a szerelvényből.

Ütni kezdték a jegyellenőrt

A sértett elvesztette az egyensúlyát és a vádlott ruházatába kapaszkodott, ekkor a másik vádlott több alkalommal ököllel az arcát és a fejét megütötte, majd a szerelvényből kilökő vádlott is fejen ütötte.

A sértett úgy próbált védekezni, hogy lehajtotta a fejét, miközben igyekezett a segítségére sietni jegyellenőr nő társa, aki az egyik vádlottat vállánál szemből megfogva próbálta eltolni, viszont a vádlott ököllel a nő bal fülére ütött.

Börtönbüntetést indítványoznak

A jegyellenőr férfi és nő a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. A jegyellenőrök közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű különös visszaeső vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást, míg büntetlen előéletű vádlott társával szemben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott, tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában