Döbbenet

2024.03.12. 11:09

Áldozata hasához szorította a pisztolyt Miskolcon

Közös italozás után gázriasztó fegyverrel fenyegetve azt követelte ismerősétől, hogy menjen be a lakásába és köszönje meg a vendéglátást az élettársának.

Boon.hu

Bement a lakásába és kihozott egy 9 milliméteres kaliberű lőfegyver látszatát keltő gázpisztolyt

Fotó: MW

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2023. szeptember közepén, az esti órákban miskolci lakása előtt találkozott férfi ismerősével, aki egy kiskorú lánnyal beszélgetett. Az ominózus férfi is bekapcsolódott a társalgásba, majd egészen az éjszakai órákig együtt italozott a férfival, amikorra leittasodott azzal kezdett dicsekedni, hogy neki fegyvere van.

Lőfegyver látszatát keltette 

Bement a lakásába és kihozott egy 9 milliméteres kaliberű lőfegyver látszatát keltő gázpisztolyt.

Jobb kezében tartotta, csőre húzta, és hadonászni kezdett vele. A férfiben ez félelmet keltett, ezért azt mondta a vádlottnak, hogy ő inkább hazamenne, mire a vádlott indulatosan rászólva azt követelte tőle, hogy menjen be hozzájuk és köszönje meg a vendéglátást az élettársának. Ezzel egyidejűleg bal kézzel megfogta a sértett vállát és a pisztolyt a kezében tartva behúzta a lakásba, ahol a továbbiakban maga előtt tolta a konyháig. Itt átkarolta a sértettet, erőteljesen magához húzta, a pisztolyt a hasához szorítva, ismét köszönetnyilvánításra szólította fel, mire a sértett a vádlott konyhában tartózkodó élettársának udvariasan megköszönte a vendéglátást.

Pisztollyal útját állta 

A vádlott ezután elengedte a távozni akaró férfit, majd a pisztollyal útját állta és arra kérte, hogy még igyon meg vele egy felest. A sértett azonban többször felszólította, hogy tegye el a fegyvert, és engedje ki a lakásból, aminek végül eleget tett. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a gázriasztó fegyver elkobzásával - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában