Figyelmetlenség

2024.03.08. 11:04

Behajtott a pirosba, halálos balesetet okozott

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság a 37. számú főúton 2022 júliusában történt halálos közúti baleset ügyében.

Boon.hu

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott Gesztely irányából haladt Miskolc felé a 37. számú főúton az általa vezetett személygépkocsival, amikor – figyelmetlenségéből adódóan – egy kereszteződésbe a járműforgalmat irányító fényjelző készülék sárga, majd piros jelzése ellenére, sebességét nem csökkentve behaladt. A terhelt későn észlelte a szabályosan, számára jobbról érkező sértetti gépjárművet és vészfékezés, valamint jobbra kormányzás ellenére nekiütközött a zöld jelzés mellett kanyarodó személygépkocsi bal oldalának. Az autóban utazó sértett kórházba szállítását követően elhunyt. A halál az elszenvedett sérülésekkel közvetlen oksági összefüggésben állt be.

Elítélték 

A vádlottat a bíróság halált okozó közúti baleset okozása vétségében mondta ki bűnösnek és őt 1 év 9 hónap, végrehajtásában 3 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. 

 Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában