Tragédia

2024.03.06. 19:00

A vonaton utazott a két férfi, akik közül az egyik lezuhant az InterCityről

Portálunknak sikerült elérnie a másik érintett férfit, aki megerősítette, hogy cigarettázni szálltak le, közben elindult a vonat, és hibás döntést hozva felkapaszkodtak a szerelvényre.

Ujlaki Attila

Fotónk illusztráció, egy korábbi balesetnél készült

Fotó: Frank Yvette

Tragikus baleset történt kedden este, a Hernád InterCity-ről leesett egy ember Csobád és Ináncs között, aki a helyszínen életét vesztette. Akkor még nagyon homályosak voltak az információk: közleményben úgy tájékoztatott az elsődleges információk alapján a Mávinform: március 5-én, kedden este a Budapestről Kassára tartó Hernád InterCity ütközőjén utazott két ember, majd az egyikük leesett és meghalt. A MÁV Zrt. Kommunikációs igazgatósága portálunk megkeresésére szerdán azt válaszolta, hogy a szerelvény utolsó kocsijának hátsó saroklépcsőjére Halmaj állomáson kapaszkodott fel két ember.

 

Vészfékezéssel állt meg a szerelvény

Próbáltuk megtudni: a mozgó járműre kapaszkodtak-e fel, vagy még álló helyzetben lévőre, de erre nem válaszoltak. Azt azonban leírták, hogy egy szemtanú bejelentésére a vasúttársaság forgalomirányítása intézkedett a vonat azonnali megállítására. Azt is kiemelték: a szerelvény Csobád és Ináncs között vészfékezéssel állt meg, de addigra az egyik ember a nagy sebességgel haladó vonatról leesett és a balesetben meghalt.

A balesetben érintett IC utasait Ináncstól pótlóbusz szállította tovább, a Miskolc-Hidasnémeti vonalon jelentős késésekkel kellett számolni.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy pontosan mit vizsgálnak, azonban erre csak annyit írtak: 

„A baleset vizsgálata folyamatban van”.

 

Munkából hazafelé

Megkerestük a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is az üggyel kapcsolatban. Dobi Tamás sajtószóvivő elmondta, az Encsi Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, mert bűncselekmény nem merült fel.

Portálunknak sikerült elérnie az esetet túlélő másik férfit, aki a vonatra felkapaszkodott. Mint kiderült, szerencsétlenül járt társával munkatársak voltak és hazafelé utaztak a szerelvénnyel. Kérte, hogy a nevét ne írjuk meg.

 

„…hibás ötlet volt”

Megállt Halmajon a szerelvény, itt le szoktunk szállni cigarettázni, mert általában 5-10 perces késes miatt be szokott várni egy másik vonatot, így úgy gondoltuk, lesz elég időnk

 – mondta. Azt is elmesélte, hogy a korábbiaktól eltérően most nagyon hamar elindult a vonat, az időközben elhunyt kollégája szólt neki, hogy kapaszkodjanak fel. 

Még lassan ment a vonat, amikor mindketten felkapaszkodtunk, de már ő szólt, hogy nem bírja magát tartani, így leesett, én is nehezen bírtam ki”

– mondta.

Arra is rákérdeztünk, hogy próbáltak-e segítséget kérni, erre azt válaszolta, hogy nem tudtak, mert a telefont sem lehetett elővenni, mivel két kézzel kapaszkodott, annyira erős volt az oldalszél. 

Utólag visszagondolva, nagy butaság volt, mert ha ott is maradunk, akkor sem történik semmi, a csomagjaink ugyan fent maradtak, de ez egy hirtelen jött hibás ötlet volt

 – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában