Rajtavesztett szarka

2024.03.18. 13:00

Étteremben, óvodában, üzletben, de még egyházi épületben is lopott!

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a női vádlottnak az ügyében, aki 2022 nyarán összesen tizenkét alkalommal követett el lopási cselekményeket.

Boon.hu

Fotó: Bankiras

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt egyes esetekben őrizetlenül hagyott táskákból emelte el a sértettek pénztárcáit, máskor pedig pénzkazettából, kasszából vett el készpénzt.

Vitte, amit csak ért

Egyik alkalommal egy miskolci hotel éttermében vette magához a lengyel állampolgárságú sértett tárcáját az abban lévő 900 euróval, de történt olyan is, hogy barkácsáruházból vagy egyházi épület irodahelyiségéből távozott a jogellenesen megszerzett 70 ezer illetve 150 ezer forinttal.

A bíróság ezen ügyhöz egyesítette a vádlott másik büntetőügyét is, melynek tényállása szerint 2023 nyarán összesen 14 további alkalommal követett el besurranásos módszerrel lopásokat, ezen esetekben óvodából, üzletekből, vendégházakból vitt el jogtalanul mobiltelefonokat, készpénzt, okosórát, parfümöt.

Gyerekek kontra nagyszámú eset

A bíróság a vádlottat többrendbeli lopás bűntette és lopás vétsége, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt 3 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, a kár részbeni megtérülését, azt, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, valamint az időmúlást.

Ezzel szemben súlyosító körülmény volt a nagyszámú halmazat, a nő büntetett előélete és a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában