Ítélet

2024.02.06. 15:00

A vita hevében egy bicskával megszúrta a fiát, most elítélték

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a cserépfalui férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022 áprilisában ittas állapotban összeveszett a vele egy háztartásban élő nagykorú fiával, aki az eseményeket megelőzően ugyancsak alkoholt fogyasztott.

Boon.hu

Fotó: Pozsonyi Zita

Szóváltásuk során kölcsönösen szidalmazták egymást, dulakodtak, majd az apa felkapott egy bicskát és a 8,5 centiméter pengehosszúságú eszközzel egy alkalommal megszúrta a sértettet. A sérülést látva a vádlott élettársa megpróbálta a vérzést elállítani, majd miután ez nem sikerült neki, a sértettet orvoshoz vitte. A vádlott által okozott sérülés 8 napon túl gyógyuló volt és közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett - tudta meg a Boon.hu.

Csoportterápiát is előírtak

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek és őt 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, egyúttal a próbaidő tartamára elrendelte pártfogó felügyeletét. Külön magatartási szabályként írta elő a férfi számára, hogy vegyen részt a pártfogó felügyelő által szervezett addikciós csoportterápián.

A büntetés-kiszabás során a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a jelentős sértetti közrehatást és a megbocsátás tényét, míg súlyosító körülményként esett latba az önhibából eredő ittas állapot, továbbá az ilyen és hasonló, testi épség elleni bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában