Döbbenet

2024.02.05. 17:45

Nincsenek szavak: egy vak férfit támadott meg a saját otthonában

Előkészítő ülést tart az Ózdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a látásképtelen sértett házába bement, őt hátulról leütötte, majd értékeket megszerezve távozott az ingatlanból.

Boon.hu

Saját otthonában támadt a férfira.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

A vádirat szerint 2023 májusában a késő délutáni órákban a vádlott látásképtelen ismerőse házához ment azzal a szándékkal, hogy pénzt vagy értékesíthető vagyontárgyakat szerezzen meg tőle. Látta, hogy a sértett a ház bejárati lépcsőjén ül és várja a szeretetszolgálat által kiszállított ebéd érkezését, ezért a bejárati ajtót nyitva hagyta. A vádlott megkerülve a sértettet, számára észrevétlenül bement az épületbe.

Kétszer nyakon ütötte

Amikor a sértett átvette az ételt, ő is bement a házba, elkezdte kipakolni az élelmet, a vádlott mögé lépett és hátulról kétszer a nyakára ütött. Az ütések erejétől a férfi egyensúlyát vesztve a földre zuhant. A vádlott ezután átkutatta a lakást, talált egy kézitáskát, abból 10.000 forintot vett magához, továbbá még néhány darab cigarettát, fémedényeket és ételkonzerveket vitt el a házból.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában