Tárgyalás

2024.02.05. 12:43

„Elgázosította” a rendőröket

Másodfokon is döntés születhet a férfi ügyében.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: zef art

Tárgyalást tart február 6-án, kedden a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a férfinak az ügyében, aki az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2019 tavaszán a perei ingatlanában foganatosított kutatás alkalmával a garázsból nyíló mosókonyhában a gázüzemű járművek töltésére szolgáló tartály töltőpisztolyából körülbelül tizenöt másodpercen át engedte ki a gázt.

Egy felmentés, egy ítélet

A helyiségben akkor két rendőr tartózkodott, akik felszólították a vádlottat, hogy hagyjon fel cselekményével, illetve egyikük próbálta kivenni a kezéből a töltőpisztolyt, de a férfi azt csak akkor tette le, amikor kifogyott a gáz. Az épület átszellőztetését követően sérülés, kár nem keletkezett.

A bíróság megállapította, hogy a kiáramló gáz minimális mennyiségén nem jöhetett létre robbanásra képes gázelegy, a maximális mennyiség esetén létrejöhetett ugyan, de a robbanás kialakulásához külső gyújtóforrás lett volna szükséges. Erre figyelemmel az Encsi Járásbíróság a testi sértés kísérletének vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette a férfit, míg a hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek találta és 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a keddi másodfokú tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában