Döbbenet

2024.01.25. 12:47

Szállásadóját rabolta ki társával egy férfi Ózdon

Megtudta, hogy házigazdája pénztámogatást kapott az önkormányzattól tüzelőre.

Boon.hu

A pénztárcáját rabolták el

Fotó: MW

Az Ózdi Járásbíróság rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban hirdetett ítéletet két vádlottal szemben. Az I. rendű vádlott a sértett ózdi házában lakott szívességi lakáshasználóként, így megtudta, hogy a sértett pénzbeli támogatást kapott az önkormányzattól tüzelőre - tudta meg a Boon.hu.

A sértett a banki folyószámlájára utalt pénzből még aznap felvett 68 ezer forintot. Az I. rendű vádlott elhatározta, hogy akár erőszakkal is megszerzi a pénzt, ezért figyelemelterelési céllal 2022. december 17. napján reggel közölte a sértettel, hogy elköltözik tőle, majd összepakolta a ruháit és elment az unokatestvéréhez, a II. rendű vádlotthoz, akivel megbeszélték, hogy kirabolják a sértettet. Az I. rendű vádlott tudta, hogy a sértett nem zárja kulcsra a bejárati ajtót, ezért a II.rendű vádlottal együtt még aznap 14 óra körüli időben akadálytalanul bejutottak a házba, ahol az ágyra lökték a sértettet, majd egy dunnát szorítottak az arcára. Ezt követően átkutatták a mozgásképtelenné tett sértett nadrágjának zsebeit, és onnan erőszakkal kivettek egy kistáskát a benne lévő készpénzzel, a sértett személyes irataival és bankkártyájával, majd elmenekültek a helyszínről.

Cselekményükkel összesen 57 360 forint kárt okoztak. 

Fellebbezések 

A bíróság a vádlottakkal szemben társtettesként elkövetett rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt szabott ki halmazati büntetést, I. rendű vádlottat 6 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra, II. rendű vádlottat 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy az okozott kár részben megtérült, II. rendű vádlott kiskorú gyermekek eltartásáról gondoskodik, míg súlyosító körülmény a vádlottak büntetett előélete, az I. remdű vádlott különös visszaesői minősültsége és a hasonló bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, az I. rendű vádlott és védője 3 munkanapot tartottak fenn nyilatkozattételre, míg a II. rendű vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában