Ítélet

2024.01.29. 12:31

Homlokon dobta baltával a reklamáló férfit a harcos amazon

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlott nőnek az ügyében, aki baltával próbálta a mobiltelefonját visszakérő sértettet elüldözni.

Boon.hu

Repült a balta

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség szerint az asszony élettársa 2021 februárjában egy gesztelyi sörözőben italozott két másik férfival, akik délután elmentek, de egyikük a mobiltelefonját az asztalon felejtette. A férfi azt magához vette és ő is haza indult. Miután a telefon tulajdonosa észrevette, hogy elveszítette a készüléket, barátjával hívták saját telefonszámát. A hívást a vádlott élettársa fogadta és agresszíven válaszolt, amikor megtudta, hogy el akarnak menni hozzá a telefonért.

Életveszélyes sérülés

Mindezek ellenére 

a tulajdonos és barátja gépjárművel elmentek a vádlott és élettársa házához, a férfi már az udvaron várta őket egy vascsővel a kezében, miközben hangosan szitkozódott.

 A kiabálásra a házból kijött a vádlott, az udvaron felvett egy baltát, kiment az utcára és eldobta az eszközt.

A balta a sértett homlokát találta el, amitől megszédült, majd barátjával együtt elmenekültek. A bántalmazástól a sértett koponyasérüléseket szenvedett, melyek eredményeképpen közvetetten életveszélyes állapotba került.

Enyhítő, hogy gyerekeket nevel

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek és 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe kisebb súllyal a nő büntetlen előéletét, nagyobb nyomatékkal pedig azt értékelte, hogy kiskorúak – köztük egy csecsemőkorú – eltartásáról egyedül gondoskodik.

Súlyosító körülményként esett ugyanakkor latba az ilyen és hasonló, testi épség elleni bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, a fellebbezésre jogosultak három munkanapot tartottak fenn nyilatkozataik megtételére - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában