Ítélet

2024.01.19. 06:50

A Tiszai pályaudvaron támadtak meg és raboltak ki egy nőt

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben a Tiszai pályaudvaron 2023. február 16-án este történt rablás elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

A Tiszai pályaudvaron történt a bűncselekmény

Fotó: Ádám János

Az ítéleti tényállás szerint a fiatalkorú női vádlott a várakozó sértettet – azért, hogy kezében tartott mobiltelefonját megszerezze – tarkón ütötte, aki ennek következtében a földre esett, majd a terhelt a sértettet ilyen testhelyzetében is rángatta az eszköz elvétele céljából. Cselekménye nem járt sikerrel, azonban a helyszínre érkező férfi társának sikerült elvennie a földön fekvő, sokkos állapotban lévő, védekezésre képtelen személytől annak pénztárcáját, melyben 5.500 Ft készpénzt, fülhallgatót és személyes iratokat talált.

A terheltek együtt távoztak a helyszínről, majd a férfi egy dohányboltban a sértettől elvett bankkártyával fizetni próbált, a tranzakció azonban sikertelen volt, így a pénztárcából kivett készpénzzel fizetett.

A nő rabolt, a férfi lopott

Fentieket megelőzően, 2023 januárjában a női vádlott – kihasználva a cipőfűzőjét igazító kiskorú sértett figyelmetlenségét – kivette annak zsebéből 30 ezer forint értékű mobiltelefonját és elszaladt a helyszínről.

A férfi vádlott ezen túlmenően egy miskolci áruházban bakancsot és ruhaneműket vett magához, leszakította a termékekről az áruvédelmi eszközt, majd azokkal fizetés nélkül akart távozni, azonban a pénztárnál tetten érték őt. A kár a visszavétellel csak részben térült meg, mert a termékek eladhatatlanná váltak.

Beismerték bűnösségüket

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság rablás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt az I. rendű fiatalkorú vádlott javítóintézeti nevelését rendelte el 2 évi időtartamban, míg a II. rendű vádlottat kifosztás bűntettében, közokirattal visszaélés vétségében, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletében és lopás vétségében találta bűnösnek és őt halmazati büntetésként 3 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésként 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet a polgári jogi igényt megállapító rendelkezéstől eltekintve jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában