Döntés

2023.12.09. 06:30

Letartóztatásban a parasznyai emberölés gyanúsítottja

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. december 6-án a délutáni órákban a sértettet – akivel közös háztartásban élt – egy késsel oldalba, majd mellkason szúrta. A néhai sértett a bántalmazással összefüggésben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Boon.hu

A gyilkos fegyver

Forrás: BAZ VRFK

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt megindult eljárásban kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei.

A bizonyítást is veszélyeztethetné

Tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, különös tekintettel arra, hogy az adott ügyben szereplő tanúkat ismeri, egy részükkel rokonsági kapcsolatban áll. Esetében a bűnismétlés reális veszélye is fennáll, fenti cselekményét büntetőeljárás hatálya alatt állva követhette el. Mindezen okokat mérlegelve a járásbíróság 2024. január 8. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában