Ítélet

2023.11.06. 17:52

Erőszak a vármegyei kórházban: egy pillanatra fordult meg az ápolónő, hátba szúrta egy beteg

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak az idős nőnek az ügyében, aki a kórházban megszúrta az őt ellátó ápolónőt.

Boon.hu

Az ítéletben megállapított tényállás szerint 2021. május 13. napján 13 óra 15 perc körüli időben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Traumatológiai Osztályán kezelt, fekvőbeteg vádlotthoz vércukor ellenőrzésre ment az ápolónő, aki ellátás közben egy kis időre hátat fordított a betegnek, aki minden előzmény nélkül egy 8 cm pengehosszúságú késsel a sértettet hátba szúrta. A sértett segítségkérésére kórházi dolgozók mentek be a kórterembe, akik a sértettre már késsel a derekában találtak rá.

A sértett a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt – halmazati büntetésül - 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztve.

Az ítélet meghozatalánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát, büntetlen előéletét, a cselekmény elkövetése óta bekövetkezett jelentős időmúlást és a vádlott orvos-szakértő által megállapított kóros tudatzavarát, mely súlyos fokban korlátozta a cselekmény következményeinek felismerésében.

A bíróság súlyosító körülményt nem talált - tudatta a Miskolci Törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő 3 munkanapot tartottak fenn nyilatkozattételre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában