Döbbenetes

2023.11.07. 16:28

Még a lövések sem állították meg a balajti férfit, kitartóan rontott a rendőrökre (fotók)

Késsel, piszkavassal és kalapáccsal fenyegette az edelényi rendőröket egy borsodi férfi, akit csak nagy erőfeszítések árán sikerült megállítani.

Boon.hu

A fotó illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ahogy portálunk is mergírta, 2023. november 5-én hajnalban, a hatvanas éveiben járó férfi balajti otthonában zavart állapotba került és egy kést magához véve átment a szomszédba, ahol kalapáccsal kezdte ütni a bejárati ajtót. 

A lakók telefonon értesítették a férfi testvérét, aki a segélyhívón bejelentést tett. A helyszínre érkező rendőrök megerősítő erőt kértek, majd bementek a családi ház udvarára, ahol meglátták a teraszon álló férfit késsel és kalapáccsal a kezében.

A férfi a rendőri felszólításokra nem reagált, majd a törmelékkel borított házában kalapáccsal elkezdte leverni a lambériát, amelyre valamilyen folyadékot is locsolt. Az elkövetőt az eszközök eldobására többször felszólító rendőröket a férfi egy alkalommal vízzel leöntötte, amelyet követően a rendőrök háromszor is könnyfakasztó gázt alkalmaztak, azonban ezzel sem tudták elérni, hogy a férfi a –  gázpalackkal rendelkező – ingatlanából kijöjjön, és a kezében lévő 18 illetve 10 centiméter pengehosszúságú késeket, valamint a 40 centiméter hosszúságú piszkavasat és kalapácsot tegye le.

Fél óra elteltével a férfi váratlanul kijött a házból és a két kést a hegyével előre, egy piszkavasat és egy kalapácsot a kezében tartva megindult a rendőrök felé.

Az edelényi rendőrök a fenyegetődző férfival szemben végig szakszerűen és arányosan jártak el, egyikük többszöri előzetes felhívást követően szolgálati fegyverével egy alkalommal figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, de mivel az elkövető tovább haladt felé, a tőle 3 méterre lévő  férfira célzott lövést adott el. A férfi magatartását a lábát ért találat sem törte meg, folyamatosan közeledett a hivatalos személy felé, aki a késeket tartó kezére adott le két újabb lövést, amelyek hatására az eszközök a földre hullottak. 

A férfit lőtt sebei ellenére csak testi kényszer kifejtésével lehetett megbilincselni.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, megtörtént gyanúsítottként történő kihallgatása is, ahol a férfi beismerő vallomást tett.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban veszélyes saját magára és a környezetére is, valamint tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelynek elrendeléséről a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája ma dönt.

A fotók az elkövetés eszközeiről készültek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában