Rablás

2023.10.30. 11:56

Előbb csak kéregetett, aztán kirabolta áldozatát Miskolcon

Az utcán leszólította a férfit, követte, folyamatosan kéregetett tőle, de mivel nem kapott pénzt ököllel arcon ütötte és elvette a pénztárcáját.

Boon.hu

Ököllel ütötte áldozatát Miskolc belvárosában | illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2023. május második felében a kora hajnali órákban, Miskolc belvárosában egy gyalogosan közlekedő férfi után ment, leszólította és folyamatosan kéregetett tőle. Mivel a kitartó kéregetés ellenére nem kapott pénzt ököllel arcon ütötte és a pénze átadását követelte tőle.

Minden pénzét odaadta 

A bántalmazás hatására a megtámadott férfi elővette a pénztárcáját, és az abban lévő összes készpénzt, 15 ezer forintot átadta a vádlottnak, aki viszont a pénztárcát kivette a kezéből és átkutatta. Mivel már üres volt, visszaadta és ezután arra szólította fel a férfit, hogy adja oda a mobiltelefonját, közben megfenyegette, hogy újból bántalmazni fogja. A  megtámadott viszont a telefont nem adta át, hanem futva elmenekült a helyszínről. A bántalmazás következtében a járókelő könnyebb zúzódásos sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában