A 40. hét jelentősebb káresetei

2023.10.10. 08:00

Mesterlövészek akcióban Olaszliszkán, életmentés Mezőnagymihálynál, tiszabábolnai nádastűz

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 153 alkalommal riasztották, amiből 40 műszaki mentés volt.

Boon.hu

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Teljes terjedelmében égett egy családi ház és a hozzá épített melléképület Olaszliszkán, a Dózsa György úton október 02-án. A tűzesethez a tolcsvai és a szerencsi hivatásos tűzoltók vonultak, akik hat vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. Tűzoltás közben az egységek egy háztartási, és hét darab hegesztéshez használt gázpalackot találtak, amelyeket visszahűtöttek. Egy acetiléngáz-palackot a rendőrség mesterlövészei ártalmatlanítottak. Az eset során nem történt sérülés, a lakó elhelyezésében rokonok segítettek.

Letért az úttestről és az árokba borult egy kamion az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Mezőnagymihály térségében október 04-én. A balesethez Mezőkövesdről és Mezőcsátról riasztották a hivatásos tűzoltókat. Az egységek feszítővágó és kéziszerszámok segítségével kiszabadították a sofőrt a vezetőfülkéből, átadták őt a mentőknek és áramtalanították a járművet.

Lángoló bozót, nád és erdő aljnövényzet miatt riasztották a tűzoltókat Tiszabábolna határába október 08-án. A mezőkövesdi és a mezőcsáti hivatásos egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely kezdetben lakóházakat is veszélyeztetett. A lángok megfékezésében a helyiek két mezőgazdasági géppel segítettek. A tűz csaknem egy hektáron pusztított, az eset során nem történt sérülés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában