Kegyetlenség

2023.09.22. 10:58

Felsőruházatát letépve magára hagyta a hidegben barátját Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki 2023. március 18-án az éjszakai órákban magára hagyta a félmeztelenül, ittas állapotban földön fekvő másik férfit.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: airdone

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett napi kapcsolatban álltak egymással, rendszeresen együtt italoztak. Baráti viszonyuk ellenére mindennapos volt közöttük a konfliktus, mely alkalmanként tettlegességig fajult. 2023. március 18-án a kora esti óráktól kezdődően többször alakult ki közöttük szóbeli vita, továbbá dulakodás.

Az estét egy barátjuknál töltötték, majd távozásukkor, az ingatlan udvarán ismét összeszólalkoztak, a gyanúsított két alkalommal arcon ütötte a sértettet, valamint annak felsőruházatát letépte és eldobta. A ruhadarabok leszakítását követően a terhelt a földön fekvő ittas sértettet – annak ellenére, hogy éjszaka hideg, -3 Celsius fok közüli hőmérséklet volt – magára hagyta, majd lakására távozott.

A sértett kihűlés következtében elhunyt.

Pánikba esett 

A hajnali órákban a gyanúsított visszament megnézni a férfit, azonban a holttestet meglátva pánikba esett és a letépett ruhadarabokat a szeméttárolóba dobta. A terhelt fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására.

A Miskolci Járásbíróság álláspontja szerint a kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ezért egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A végzés végleges - közölte a Miskolci Törvényszék a boon.hu-val.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában