Megdöbbentő

2023.08.08. 09:56

Lefejelte a rendőrt, majd a kutyáját a rendőrökre uszította az ittasan vezető férfi a 26-os főúton

A férfi a nagytestű kutyáját a rendőrökre uszította.

Forrás: Shutterstock

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei 2023. augusztus 3-án, este, a 26-os főúton ellenőrizték a férfit, majd felmerült, hogy ittasan vezette az általa használt gépkocsit. A rendőrök közölték vele, hogy az ittasság kivizsgálása érdekében előállítják a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra, ennek keretében felszólították, hogy a gépkocsit zárja be és az indítókulcsot vegye magához. A férfi ekkor a bal első ajtón keresztül behajolt a gépkocsiba, mintha eleget tenne a rendőrök felszólításának, majd hirtelen felegyenesedett, és az egyik - őt közelről biztosító - rendőrt lefejelte annak ellenére, hogy a rendőr a fejelő mozdulat elől megpróbált kitérni.

Miközben a rendőr hátrébb lépett, a férfi előhúzta a nagytestű kutyáját a gépkocsiból, és az állatot – fogva a pórázát – a rendőrökre uszította. A rendőrök erre hátrálni kezdtek, majd a férfival szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak mindaddig, amíg a cselekményét abba nem hagyta.

A támadó férfi közölte, hogy a továbbiakban együttműködik a rendőrökkel, felszólításukra a kutyát a gépkocsiban elhelyezte, azonban ezután ismételten agresszívvá vált, a rendőröket verekedésre hívta ki és kihívó módon feléjük indult. A rendőrök a férfival szemben ismételten könnyfakasztó gázt alkalmaztak, amivel az ellenállását megtörték, majd megbilincselték, és előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Bűnügyi felügyelet

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit ezt követően a rendőrökkel szemben mutatott agresszív magatartása miatt őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt. Mivel a férfival szemben fennáll a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, ezért az ügyészség indítványozta a letartóztatásának elrendelését.

A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványával szemben – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel – a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, mely szerint a férfi a lakóhelyét 2023. november 6. napjáig engedély nélkül nem hagyhatja el.

A bíróság végzése ellen az ügyészség fellebbezett a gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében - tudta meg a Borsod Online.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában